FOTO FLOU

DE  ONSCHERPE  FOTO

Gallery Communication in ‘Art deemt deel aan de Instagram contest ‘Foto Flou” van Photo L’Elysée in Lausanne.

Deelnemende kunstenaars Danielle Vidal-Ausseil, HJ Jager en Karinsky laten hun favoriete foto flou zien.

De instagram contest vindt plaats tijdens de grotere tentoonstelling Foto Flou, die te zien is van 3 maart tot 21 mei in Lausanne.

Foto Flou 'Atelier' pour Photo Elysée 2023 . Artiste Danielle Vidal-Ausseil.

Foto Flou ‘Atelier’ pour Photo Elysée 2023 . Artiste Danielle Vidal-Ausseil.

Via schilderijen, films en fotografie vertelt de tentoonstelling de evolutie van het vage beeld.De vaagheid is een surrealistische mix tussen de technische onkunde die het impliceert en de artistieke expressie, die het ambieert.

De tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van de foto flou, en begint daarbij met enkele schilderijen vanaf de 17e eeuw waarin deze ‘onscherpte’ te zien is en vervolgt haar weg naar ons huidige tijdperk en fotografie, waarin onscherpte steeds meer een zelfstandige stroming is geworden.

Ze maakt het mogelijk de uitdagingen te begrijpen van verschillende fotografische praktijken. De kijker kan de rijkdom van de vaagheid waarnemen, die vaak een element en zijn tegendeel oproept. Dit kan zijn de technische fout of juist de technische virtuositeit.

http://www.elysee.ch

OVER PHOTO ELYSÉE
Photo Élysée, Museum voor Fotografie (voorheen Musée de l’Élysée) is een van de belangrijkste musea gewijd aan fotografie. Photo Elysée bevindt zich op Plateforme 10, de kunstwijk van Lausanne.
Sinds de oprichting in 1985 heeft Elysée de reputatie van fotografie verbeterd met innovatieve tentoonstellingen, interessante publicaties en boeiende evenementen..

ABOUT PHOTO L’ÉLYSÉE
Photo Élysée, Museum for Photography (formerly known as Musée de l’Élysée) is one of the most important museums dedicated to photography. Photo Elysée is located Plateforme 10, the arts district of Lausanne.
Since its foundation in 1985, Elysée has enhanced photography’s reputation with innovative exhibitions, interesting publications and exciting events..

À PROPOS DE PHOTO L’ÉLYSÉE
Photo Élysée, Musée de la photographie (anciennement connu sous le nom de Musée de l’Élysée) est l’un des plus importants musées consacrés à la photographie. Photo Elysée est situé Plateforme 10, le quartier des arts de Lausanne.
Depuis sa fondation en 1985, l’Elysée a renforcé la réputation de la photographie avec des expositions innovantes, des publications intéressantes et des événements passionnants..